Marleen en Diane kwamen vandaag koffie drinken op Campus Corso. Ze keken ook met verwondering naar de zaal en het gerestaureerde cassetteplafond dat hen herinnert aan hun uitgaansleven als in de jaren 1970 (zie foto). "Hier hebben wij in 1975 Nieuwjaar gevierd. Luc en ik hebben hier gedanst op de plaatjes van de DJ van dienst", zegt Marleen. Diane kent zaal Corso ook heel goed, want ze woonde als kind in het huis naast de zaal. "Ik danste mee in mijn bed en hoorde goed hoe de vaten werden verwisseld", herinnert Diane zich nog goed.

 

"We komen zeker regelmatig terug voor een koffie en een babbel", zeggen beide dames die nu in Kessel-Lo wonen. "En laat ons weten wanneer de dansvloer hersteld is!".

Foto uit het Leuvense stadsarchief.

 

Buurman Johan (uitbater van de muziekwinkel enkele huizen verder) herinnert zich nog zijn jeugdjaren in zaal Corso. Hij werkte er toen geregeld als kelner. "Bestellingen opnemen, gasten bedienen en afrekenen bij 'madame Terclavers' die achter de kassa zat", zo ging dat toen.

 

Of deze foto overeenkomt met de periode waarin Johan garçon was, moeten we nog even controleren. Het is mogelijk dat hier binnenkort een zwart-wit-foto komt.

 

Foto van Maria Vanbussel (wed. Eugène Terclavers) uit het stadsarchief.

Heb je zelf nog verhalen over zaal Corso (als dancing, als theater, als...)? Laat ons via hello@campuscorso.be weten of een van onze mediastudenten je mag komen interviewen.

 

Tot binnenkort!